top of page

Tarieven

Tarieven

Acupunctuur + intake gesprek: € 55,00 ( duur +/- 90 minuten)
Acupunctuur: € 55,00 (duur 75 minuten)

Tuina: € 55,00 (duur 60 minuten)

Fang Xie (bloodletting): € 5,00 extra materiaalkosten

De behandeling kunt u per betaallink betalen via mailU ontvangt tevens uw nota per e-mail. 

 

Aangepast tarief mogelijk bij klachten waarbij meerdere behandelingen per week nodig zijn, bijvoorbeeld bij chronische klachten. Huisbezoek in de regio Roermond is ook mogelijk.

 

Moxa, guasha, cupping worden indien nodig ook ingezet. Deze horen bij de acupunctuur behandeling.

Anamese

Tijdens de eerste behandeling wordt van u een anamnese afgenomen. De anamnese bestaat uit een aantal vragen over uw gezondheid.

Vervolgens wordt uw tong bekeken en uw pols gevoeld. Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose en een behandeling gestart.

De vervolgbehandelingen worden steeds voorafgegaan door een kort vraaggesprek en pols en tong worden opnieuw bekeken waarop de behandeling wordt afgestemd. 

 

De behandeling

Bij een acupunctuur behandeling worden de meeste naalden op uw voet, onderbenen, onderarmen en soms ook op uw buik geplaatst. Het is wel makkelijk als u een broek aantrekt die makkelijk tot de knie op te rollen is en u loszittende kleding draagt. Alles wordt in overleg gedaan en ik leg u altijd van te voren uit wat ik ga doen. Tijdens de behandeling wordt u toe gedekt met een deken.

 

 

 

 

 

 

Acupunctuur Suwen, tarieven

Zorgverzekering

U krijgt een nota mee die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Acupunctuur Suwen is aangesloten bij de NVA beroepsvereniging. Hierdoor worden de behandelingen vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Acupunctuur valt onder alternatieve geneeskunde. Wanneer u in uw verzekeringspolis ook alternatieve geneeskunde heeft verzekerd wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Voor een acupunctuurbehandeling is geen verwijzing van een huisarts nodig. Annuleren van een afspraak kan tot 24 uur voor de afspraak.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden tussen de 40 à 50 euro per consult tot een maximaal bedrag per jaar. Dit bedrag is afhankelijk van uw verzekeringspakket en staat los van uw eigenrisico.

 

Acupunctuur_kinderen

Kinderen

Ook kinderen kunnen zeer goed behandeld worden met acupunctuur en tuina. Juist kinderen, omdat hun energie zo beweeglijk en daarom makkelijk te beïnvloeden is. De behandeling verloopt anders dan bij volwassenen. Er worden weinig naaldjes gebruikt en die worden er na het aanprikken direct weer uitgehaald. Kinderen kunnen in principe vanaf de geboorte worden behandeld. U kunt denken aan darmkrampjes, huilbaby’s, terugkerende verkoudheid, bronchitis, astma, bijverschijnselen van vaccinaties en slaapproblemen. Op latere leeftijd o.a. ook bedplassen, concentratieproblemen, vermoeidheid en allergieën.

Aanvullende info

Kijk voor meer info over acupunctuur op de site van de Nederlandse Vereniging van Acupuntuur: www.acupunctuur.nl.

bottom of page